Ontwerp – Bouwkundige uitwerking – Omgevingsvergunningen (Bouw & Water) – 3D visualisaties

Afgeronde projecten

Home / Afgeronde projecten

Ontwerp van 2 vrijstaande woningen en 4 bijgebouwen

‘Op de plek waar voorheen een vervallen boerderij stond hebben wij een nieuw ontwerp mogen maken voor twee vrijstaande woningen en vier bijgebouwen. De wens van de opdrachtgevers ging uit naar 2 woningen die qua vormgeving en materialen op elkaar lijken maar esthetisch gezien een andere uitstraling zouden krijgen. Zo hebben de woningen beide een 60 graden kap waarvan de één met een rieten kap en de ander met een pannendak. De gevelsteen, gevelbekleding kopgevels en de hoge zwarte kozijnen op de begane grond komen in beide woningen terug.’
Opdrachtgever: LMDN Houtbouw B.V.


Nieuwbouw Applied Medical II, Amersfoort

‘In samenwerking met Heembouw Architecten is het nieuwbouw project Applied Medical II uitgewerkt, 9.000m2 kantoor en 20.000m2 bedrijfshal. Vanaf het Voorlopig Ontwerp tot aan Uitvoeringsfase aan toe is BIM toegepast. Tijdens dit 1,5 jaar durende traject is in een vroeg stadium het PVE van de opdrachtgever voorgelegd aan constructeurs en installateurs waarna zij de eerste modellen hebben aangeleverd. Heembouw Architecten verzorgt hierin het ontwerp en het Bouwkundig BIM model voor aannemer Heembouw, welke verantwoordelijk is voor de ‘Clachsessies’. In deze ‘Clashsessie zijn verschillende aangeleverde 3D modellen (IFC’s) op elkaar afgestemd. Naarmate het project vordert zijn er steeds meer leveranciers aangesloten, die ieder een eigen 3D model aanlevert. Door al deze modellen samen te voegen ontstaat er een prototype van het gebouw wat later 1 op 1 gebouwd kan worden.’


Ontwerp vrijstaande woning, ‘nul-op-de-meter-woning’

De nieuwbouwplannen van de opdrachtgevers werkelijkheid gemaakt door een ontwerp te maken voor een landelijke, vrijstaande woning met wolfskap. Dit ontwerp is hierna technisch uitgewerkt t.b.v. omgevingsvergunning aanvraag. De woning is een nul-op-de-meter-woning en dit houdt in dat over 1 heel jaar, de woning net zoveel energie opwekt als dat het verbruikt.


Nokverhoging & twee dakkappelen

Voor een particuliere opdrachtgever het tekenwerk en de omgevingsvergunning verzorgt voor het realiseren van een nokverhoging en twee grote dakkapellen. Hierdoor wordt de zolder omgetoverd van bergruimte, met beperkte stahoogte, tot een extra verdieping met twee ruime slaapkamers.


Renovatie en verbouwing grachtenpand (rijksmonument, bouwjaar 1660)

Voor een particuliere opdrachtgever de bestaande situatie van dit mooie, maar gedateerde grachtenpand uitgewerkt. Doormiddel van laserscannen van dit Rijksmonument is een pointcloud gegenereerd waar 1-op-1 een bouwkundig 3D model uit voortgekomen is van de bestaande situatie. Dit vormt de basis voor de verdere verbouw- en renovatieplannen van de opdrachtgever. Het project is uitgewerkt tot omgevingsvergunningsaanvraag en technisch ontwerp.


Bedrijfsgebouw ‘HoutWerk’ Campus Werkspoor

HoutWerk biedt op duurzame wijze werkplekken voor digitale en creatieve bedrijven. Dit houten gebouw van 3.160 m² is vanaf de begane grond een 100% houtconstructie (CLT) en biedt een flexibele indeelbaarheid. Dit houdt in dat op de twee vaste kernen na (het trappenhuis en toiletblokken) het volledig naar eigen invulling van de toekomstige huurders kan worden ingericht.
Het ontwerp is van M. architects en Buro Werda. Het project is in samenwerking met de constructeur en installateurs volledig in BIM uitgewerkt onder toeziend oog van Woody Building Concepts en Lingotto.


Aanbouw zijgevel op bestaande uitbouw

Voor een particuliere opdrachtgever het tekenwerk en de omgevingsvergunning verzorgt voor het realiseren van een dakopbouw bovenop een bestaande uitbouw aan de zijgevel. Door de opbouw is er een extra slaapkamer in de woning gecreëerd.


Terreininrichting

Het ontwerp gemaakt voor de terreininrichting van de openbare ruimte van een projectontwikkeling en nieuwbouw van 6 vrijstaande woningen. Het ontwerp geheel conform de LIOR richtlijnen van de gemeente. Na de bouw van de vrijstaande woningen wordt het terrein gerealiseerd en overgedragen aan de gemeente.

Opdrachtgever; Gebr. Van der Poel


Molen

De Lijkermolen 2 is ‘1-van-de-2’ 12-hoekige molens in ons land. Ten behoeve van een interne verbouwing tot woonhuis is er een 3D-model gemaakt waaruit de benodigde werktekeningen zijn gehaald.

Opdrachtgever: Verbij Hoogmade B.V.


Renovatie woning + aanbouw + berging (geheel vergunningsvrij)

Voor een particuliere opdrachtgever de gehele renovatie van de bestaande woning, inclusief aanbouw van 70m2 en berging van 18m2, uitgewerkt tot werktekeningen. De uitwerking is volledig in 3D, inclusief constructie en detaillering. De berging bestaat uit een constructie van eikenhout met balken en kolommen van 200x200mm met authentieke pen-en-gat verbinding.

Uitvoering door Bouw & Aannemersbedrijf S. van Goozen
Levering materialen; Bouwplein Carpentier Mooren.


Nieuwbouw bedrijfsruimten ‘Harbour Village’, Rijswijk

In samenwerking met Habeon Architecten (Heembouw) uitwerking van het project Harbour Village te Rijswijk. Het project bestaat uit 12 bedrijfsruimten, met of zonder verdiepingsvloer vanaf 50m2, stalen gevelbeplating, kunststof kozijnen en overheaddeuren. Werkzaamheden waren o.a. het voorlopig ontwerp uitwerken naar definitief ontwerp/omgevingsvergunning aanvraag en werktekeningen.


Uitbouw, Zoetermeer

Voor een particuliere opdrachtgever het ontwerp en uitwerking van een ruime uitbouw met bijkeuken, berging en doorbraak naar de bestaande woonkamer. Werkzaamheden bestonden o.a. uit het ontwerpen en uitwerken van de nieuwe situatie, aanvraag omgevingsvergunning en werktekeningen verzorgen voor de geprefabriceerde HSB elementen en detaillering. Projectbegeleiding van start tot oplevering van het project. Er is gekozen voor duurzame en onderhoudsvriendelijke bouwmaterialen door o.a. kunststof kozijnen en gepotdekseld Keralit als gevelschil toe te passen.


Nieuwbouw 3 Centers en 1 Bookmall Shenzhen, China (95.000m2)

In samenwerking met Mecanoo architecten het uitwerken van het project Shenzhen van ontwerp tot definitief ontwerp. Het project bestaat uit een boekenwarenhuis, jongeren centrum, wetenschapsmuseum en een kunstmuseum. Onder de 4 gebouwen bevind zich een 2 laagse parkeergarage en winkels. (95000 m2, oplevering 2017)


Renovatie R3 Fontys Hogescholen Eindhoven:

In samenwerking met Mecanoo architecten het verzorgen van werktekeningen voor de renovatie van gebouw R3 van Fontys Hoge Scholen Eindhoven. Door het upgraden van het gebouw zowel heeft het gebouw een moderne transparante uitstraling gekregen. Ook zijn de fysische eisen en het gebruikscomfort van het gebouw sterk verbetert.


Nieuwbouw Leo Kannercollege, Leiden

In samenwerking met Mecanoo architecten het verzorgen van de bouwtechnische uitwerking van het voorlopig ontwerp naar definitief ontwerp van de nieuwbouw van het Leo Kanner College. Het Leo Kanner college is een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Bekijk 3D view


“Pergola met schuine lamellen”

Voor een particuliere opdrachtgever ontwerp, voorbereiding en uitvoering van pergola. Belangrijkste eisen opdrachtgever: meer privacy op het terras met behoud van zon- en daglicht. Door het toepassen van de schuine lamellen wordt aan deze eisen volledig voldaan. Er is nog volop toetreding van zon- en daglicht terwijl de buurman niet meer op het terras kan kijken.