Ontwerp – Bouwkundige uitwerking – Omgevingsvergunningen (Bouw & Water) – 3D visualisaties
Modelleren in 3D via Elstgeest 3D
shadow1

Modelleren in 3D

Het tekenen in 3D, oftewel het opzetten van een 3D-model, wordt ook wel ‘modelleren’ genoemd. Doormiddel van een 3D-model krijgt de klant of opdrachtgever veel beter inzicht in wat gebouwd of verbouwd gaat worden.
Het maken van 3D modelleringen is zowel geschikt voor nieuwbouw-, verbouw- of renovatieprojecten. Ook de terreininrichting rondom uw onroerend goed opnemen in het 3D-model behoort tot de mogelijkheden.
3D-modellen kunnen in verschillende niveaus van detaillering gemodelleerd worden. Variërend van simpele 3D-ontwerpmodellen (voor globale vormgeving) tot een in detail uitgewerkt 3D-model. Uit het 3D-model kunnen de voor elke bouwfase benodigde 2D tekeningen gegenereerd worden, zoals plattegronden, doorsneden, gevels en detaillering. Ook het verzorgen van fotorealistische 3D-plaatjes (voor bv; verkoopbrochure) behoort tot de mogelijkheden.

Waarom 3D?

De keuze voor het uitwerken van bouwprojecten in 3D is makkelijk gemaakt wanneer gekeken wordt naar de voordelen die het met zich meebrengt ten opzichte van de traditionele 2D-uitwerking. 3D modelleren wordt steeds populairder en is gericht op de toekomst. Het is daarom ook belangrijk om met deze trend mee te gaan en de voordelen zo veel mogelijk te benutten.

De voordelen van 3D modelleringen op een rijtje;

  • 3D visualisatie geeft de klant een beter inzicht in wat gebouwd of verbouwd gaat worden.
  • Details en aansluitingen van verschillende bouwonderdelen zijn beter inzichtelijk, met als gevolg dat faalkosten nagenoeg nihil worden.
  • Het uittrekken van hoeveelheden bouwmaterialen, bouwvolumes en oppervlaktes gebeurt aan de hand van het 3D-model.
  • Het doorvoeren van wijzigingen tijdens de uitwerking in het 3D ontwerpproces is eenvoudiger dan in traditioneel 2D uitwerking. Wanneer het 3D-model wordt gewijzigd, worden de plattegronden, gevels en doorsnedes automatisch aangepast.
  • 3D = Efficiënter werken, bespaart ontwikkelingstijd, bouwtijd en faalkosten.

Bouw & Advies

Projectbegeleiding en advisering: op de toekomstgericht, duurzaam, energie zuinig en onderhoudsvrij.

3D Modelleringen

Van schetsontwerp tot uitvoeringstekeningen.